/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Toți marinarii ucraineni reținuți duminică au fost arestați

missing
28 noiembrie 2018, ora 17:35

12 marinari au fost arestați pe pe 27 noiembrie, iar a doua zi ceilalți. Andrei Drach a declarat în instanță că nu a avut intenția de a trece ilegal granița Rusiei și ” de a crea agresiune”. Potrivit lui, el a aflat despre trecerea frontierei atunci când s-a început schimbul de mesaje radio cu polițiști ruși de frontieră.

Duminică, 25 noiembrie, polițiștii ruși de frontieră au reținut un remorcher ucrainean și două bărci, care, potrivit FSB, au intrat ilegal în apele teritoriale ale Rusiei. Ucraina insistă că focul asupra vanelor a fost deschis în apele neutre și cere eliberarea marinarilor și returnarea navelor.

FSB susține că, potrivit documentelor găsite la bord, ucrainenii știau despre trecerea strâmtorii din Kerch, iar ofițerii SBU au recunoscut că acționează conform instrucțiunilor. Pe nave au fost găsite arme și muniții.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram