Judecătoriile din Crimeea au arestat pentru două luni pe toți cei 24 de marinari din navele ucrainene reținuți după un schimb de foc în Marea Azov, transmite Tvrain. Printre ei se numără comandanții navelor Bogdan Nebylitsa și Oleg Melnichuk, comandantul diviziei Denis Gritsenko și ofițerul SBU Andrei Drach.

12 marinari au fost arestați pe pe 27 noiembrie, iar a doua zi ceilalți. Andrei Drach a declarat în instanță că nu a avut intenția de a trece ilegal granița Rusiei și ” de a crea agresiune”. Potrivit lui, el a aflat despre trecerea frontierei atunci când s-a început schimbul de mesaje radio cu polițiști ruși de frontieră.

Duminică, 25 noiembrie, polițiștii ruși de frontieră au reținut un remorcher ucrainean și două bărci, care, potrivit FSB, au intrat ilegal în apele teritoriale ale Rusiei. Ucraina insistă că focul asupra vanelor a fost deschis în apele neutre și cere eliberarea marinarilor și returnarea navelor.

FSB susține că, potrivit documentelor găsite la bord, ucrainenii știau despre trecerea strâmtorii din Kerch, iar ofițerii SBU au recunoscut că acționează conform instrucțiunilor. Pe nave au fost găsite arme și muniții.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!