Două persoane, cu vârsta între 18 și 21 de ani, originari din raioanele Criuleni și Nisporeni au fost reținute de către oamenii legii. Aceștia sunt bănuiți de comiterea infracțiunii de trafic de copiii în scop de exploatare sexuală comercială. Incidentul a avut loc la data de 27 noiembrie.

Astfel, s-a stabilit că învinuiții, în perioada anului 2017, au recrutat mai multe tinere, printre care și trei minore de 15 și 16 ani, originare din raioanele Anenii Noi și Telenești. Ulterior, victimele erau adăpostite în mai multe apartamente din mun. Chișinău, care erau închiriate de bănuiți.

Potrivit, polițiștilor, tinerele erau transportate în diferite localuri din capitală pentru prestarea serviciilor sexuale comerciale contra sumei de 800 de lei pentru o oră, banii fiind ridicați de traficanți, care rețineau circa 50% din venitul obținut ilegal.

În cadrul investigațiilor, victimelor le-a fost acordată asistența psihologică și juridică necesară.

Totodată, cei doi indivizi au fost reținuți pe un termen de 72 ore, iar dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare pe un termen de la 15 până la 20 de ani.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!