/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

O dronă creată de un tânăr inventator român va parcurge distanța de la București la Alba Iulia, pentru a marca Centenarul Unirii

missing
29 noiembrie 2018, ora 17:56

Drona „Cutezătorul Centenarului”, creată de un tânăr inventator român, va parcurge distanța de la București la Alba Iulia, pe 1 decembrie, pentru a marca Centenarul Marii Uniri.

Drona a fost creată de inginerul Mihai Dragu, doctorand la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu a Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi. Aceasta se alimentează cu energie solară prin mai multe celule fotovoltaice, iar inventatorul intenţionează să stabilească şi un record mondial pentru un aeromodel cu propulsie solară lansat din mână, scrie Adevarul.ro.

„Zborul centenar Bucureşti – Alba Iulia face parte din proiectul meu de doctorat şi se va realiza în această săptămână, dacă aparatul, care rezistă zece ore pe baterii, va trece de teste. Vrem să stabilim şi un record mondial de zbor pentru un aeromodel electric lansat din mână. E un omagiu adus pionierului aviaţiei române, un gest prin care celebrăm 100 de ani de la Unirea pe care Vlaicu nu a mai apucat să o vadă”, a declarat Mihai Dragu, potrivit sursei citate.

Tânărul inginer a lucrat la construcția dronei doi ani.

Vezi și: /FOTO/ 600 de km în 29 de zile. Ion Mărgineanu a ajuns la Alba Iulia

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram