Drona „Cutezătorul Centenarului”, creată de un tânăr inventator român, va parcurge distanța de la București la Alba Iulia, pe 1 decembrie, pentru a marca Centenarul Marii Uniri.

Drona a fost creată de inginerul Mihai Dragu, doctorand la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu a Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi. Aceasta se alimentează cu energie solară prin mai multe celule fotovoltaice, iar inventatorul intenţionează să stabilească şi un record mondial pentru un aeromodel cu propulsie solară lansat din mână, scrie Adevarul.ro.

„Zborul centenar Bucureşti – Alba Iulia face parte din proiectul meu de doctorat şi se va realiza în această săptămână, dacă aparatul, care rezistă zece ore pe baterii, va trece de teste. Vrem să stabilim şi un record mondial de zbor pentru un aeromodel electric lansat din mână. E un omagiu adus pionierului aviaţiei române, un gest prin care celebrăm 100 de ani de la Unirea pe care Vlaicu nu a mai apucat să o vadă”, a declarat Mihai Dragu, potrivit sursei citate.

Tânărul inginer a lucrat la construcția dronei doi ani.

Vezi și: /FOTO/ 600 de km în 29 de zile. Ion Mărgineanu a ajuns la Alba Iulia

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!