/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Oficial de la Kiev: Rusia a blocat două porturi ucrainene de la Marea Azov. Acuzaţiile sunt negate neoficial

missing
29 noiembrie 2018, ora 11:47

În total, 35 de nave nu pot efectua operaţiunile normale, intrarea în Marea Azov fiind permisă doar pentru vasele care se îndreaptă spre porturile ruseşti, a precizat oficialul de la Kiev.

“Scopul este simplu – prin blocarea porturilor ucrainene de la Marea Azov, Rusia speră să alunge Ucraina de pe propriul teritoriu – teritoriu care ne aparţine în conformitate cu toate legile internaţionale relevante”, a mai afirmat Omelyan.

Rusia neagă acuzaţiile lansate de ministrul ucrainean al Infrastructurii privind presupusa blocare a porturilor ucrainene de la Marea Azov, afirmă o sursă din cadrul autorităţilor maritime din regiunea rusă Crimeea, potrivit agenţiei de ştiri Tass.

“Nimeni nu blochează nicio navă, traficul depinde de condiţiile meteorologice”, afirmă sursa citată, precizând că, în conformitate cu procedurile oficiale, toate navele trebuie să solicite autorităţilor, cu 48 de ore în avans, permisiunea de a tranzita strâmtoarea Kerci.

“Informaţiile privind nave (…) aşteptând în zadar permisiunea de tranzit prin strâmtoare sunt false”, a adăugat oficialul.

Duminică, ambarcaţiuni ale Serviciului Federal rus de Securitate (FSB) au deschis focul asupra a trei nave militare ucrainene, capturându-le şi arestând 24 de membri ai echipajelor.

Cele trei nave militare ucrainene se aflau în largul fostei provincii ucrainene Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014.

Serviciul Federal rus de Securitate (FSB) susţine că navele militare ucrainene Berdiansk, Nikopol şi Iani Kapu au pătruns neautorizat în apele teritoriale ruse, ignorând somaţiile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram