Încă un dosar penal pe numele lui Gheorghe Petic. Fostul polițist de frontieră a declarat că procurorii îl acuză că ar fi pătruns ilegal în locuința femeii, care l-a denunțat pentru viol. Declarațiile au fost făcute astăzi, în cadrul ședinței de judecată de la Curtea de Apel Chișinău, unde judecătorii au menținut arestul pentru Petic. Ședința a fost cu ușile închise fapt ce i-a nemulțumit pe susținătorii lui Petic, care au protestat la intrarea în sala de judecată.

Inițial, Gheorghe Petic a fost adus în sală, acesta însă nu a fost lăsat să vorbească cu susținătorii săi, iar ca să nu mai poată face declarații poliția l-a scos din sală.

Doar opinia internațională mă poate scoate la libertate. Zilnic mi se fabrică tot felul de dosare. Ieri mi s-a mai fabricat un dosar. Este al optulea la număr. Vă mulțumesc tuturor, să știți că eu rezist. Nu putem să așteptăm de la acestă justiție…atâta timp cât un primar a fost fost alungat…vă mulțumesc prieteni”, Gheorghe Petic, fost polițist de frontieră, activist PPDA.

I-a fost înaintată o nouă învinuire în comiterea infracțiunii de violare de domiciliu a tot a persoanei care pretinde că a fost violată, deși în învinuire, din învinuire se deduce că partea vătămată așa pretinsa parte vătămată susține că dumneaei singură a permis intrarea lui Gherghe Petic în domiciliu”, Angela Istrate, avocat.

În tot acest timp, susținătorii lui Petic au scandat la ușă.

„Nu e vinovat. Ei nu știu ce să mai scormonească c a să tergiverseze această judecată. Omul nu este vinovat ce scormoniți”.

„Exact după ce a demascat contrabanda cu țigări, atunci a fost luat în vizor și probabil a deranjat mulți oameni care participau direct în această contrabandă

Oamenii au avut acces în sală doar la pronunțarea hotărârii prin care a fost menținut arestul preventiv pentru Gheorghe Petic. Mulțimea a huiduit magistrații, luându-i la rost.

Menține încheierea judecătoriei Orhei privind prelungirea duratei de arest preventiv în privința lui Petic Gheorghe pe un termen de 30 de zile. Sunt niște mizerabili …Rusine , Rusine, Rusine

Nu vă mustră conștiința niciodată? Chiar așa-i de greu să zici nu la nedreptatea asta. Spuneți-mi vă rog. Atât. La revedere”.

Totodată, avocații sunt deranjați că dosarul lui Petic este strămutat de la o judecătorie la alta. Inițial, cauza era examinată de instanța din Ungheni, iar apoi a ajuns la cea din Orhei, iar de la Curtea de Apel Bălți, dosarul a fost strămutat în capitală.

Nu sunt citată, nu sunt înștiințată. Mă pornesc la Ungheni ajung la jumătate de drum mi se spune că dosarul este transferat la Bălți. Evident e făcut așa un fel de joc care ar distrage atenția de la unele chestii mult mai importante pe cauză”, Angela Istrate, avocat.

După ședință, procurorul a părăsit Curtea de Apel fără a oferi comentarii. Însă, înainte de intra în sala de jduecată, acesta a spus că acuzațiile și comentariile lui Petic și a avocatului fac parte din strategia de apărare.

Nu comentez opinia domnului Petic. Este poziția lui de apărare, cel puțin apreciată de către acuzare. Au fost stabilite noi circumstanțe, noi martori? Alte careva detalii nu avem posibilitate să ne expunem cu referire la caz”, procuror.

Gheorghe Petic a fost reținut la jumătatea lunii octombrie. El a fost ridicat de polițiști din fața primăriei din Ungheni, fiind suspectat că ar fi violat o femeie. Acesta a respins acuzațiile. Acesta a ajuns în vizorul presei și al instituțiilor de drept după ce a declarat, inclusiv la TV8, că mai mulți polițiști de frontieră cu rang înalt și politicieni ar fi fost implicați într-o schemă de contrabandă cu țigări peste Prut.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!