Rusia nu intenționează să ia măsuri în oglindă ca urmare a restricțiilor impuse de Ucraina la intrarea în țară a cetățenilor de sex masculin din Federația Rusă cu vârste cuprinse între 16 și 60 de ani. Despre acest lucru a declarat Maria Zakharova, reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, transmite meduza.io.

“În ceea ce privește Ucraina, și cel mai important, nu atât de mult statul, cât Petro Poroșenko, care este la cârma statului, este înfricoșător să vorbim despre o reacție în oglindă”, a spus ea.

Potrivit lui Zakharova, “dacă cineva încearcă să repete în oglindă ceea ce se întâmplă acum la Kiev, acest lucru poate duce la un fel de nebunie, dar dacă vorbim despre scale naționale, atunci pur și simplu la un colaps”.

În dimineața zilei de 30 noiembrie, șeful Serviciului Ucrainean deFrontieră, Peter Tsigikal, a declarat că cetățenilor de sex masculin, cetățeni ai Rusiei, cu vârste între 16 și 60 de ani nu li se permite să intre în țară. Interdicția, a precizat Serviciul Frontierei de Stat, va acționa până la sfârșitul legii marțiale, adică până la 26 decembrie. Excepții vor fi făcute pentru rușii care vizitează Ucraina pentru o înmormântare sau în scopuri umanitare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!