Cinci persoane şi-au pierdut viaţa vineri, 30 noiembrie, iar alte 32 au fost rănite. Autocarul care transporta spre aeroportul din Hang Kong ai companiei Cathay Pacific s-a tamponat violent de un taxi, transmite Agerpres.

Accidentul a distrus jumătatea din spatele taxiului şi a smuls partea din faţă a autocarului.

Credem că taxiul a rămas în pană şi s-a oprit pe banda stângă. Circa 40 de minute mai târziu, autocarul l-a lovit din spate“, a declarat responsabilul poliţiei din Hong Hong, Yip Siu-ming.

Şoferul autocarului a pierdut controlul asupra volanului. Ulterior, a lovit balustrada din dreapta, apoi cea din stânga. Loviturile au fost atât de puternice încât trei pasageri au fost aruncaţi din autocar. Șoferul de 62 de ani a fost, de asemenea, a fost grav rănit.

În urma impactului, conducătorul taxiului, doi bărbaţi şi două femei au decedat.

Yip Siu-ming a mai informat că anchetatorii trebuie să verifice dacă şoferul autocarului, care lucra de 10 ore, nu era obosit sau dacă se afla sau nu sub influenţa alcoolului.

Evident că şoferul nu a văzut taxiul în pană pe şosea“, a declarat Yip Siu-ming, precizând că şoferul trebuia să lucreze între orele 19.00 şi 07.00.

Accidentul s-a produs pe Insula Tsing Yi, pe una dintre autostrăzile care uneşte aeroportul internaţional, situat pe Insula Lantau, cu Peninsula Kowloon şi Insula Hong Kong.

Foto: twitter/ China News

Foto: twitter/ Curtis S. Chin

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!