Șeful statului vine cu un mesaj la încheierea mandatului actualului Parlament și susține că astfel se termină una dintre cele mai discreditate perioade din istoria parlamentarismului din Republica Moldova. O perioadă pe care, potrivit lui Dodon, trebuie s-o lăsăm trecutului şi „să facem tot posibilul ca ea să nu se mai repete niciodată”.

„Chiar din primele zile ale activităţii sale, majoritatea parlamentară așa-zis proeuropeană, s-a poziționat ca una antipopulară, ghidându-se strict de interese partinice. Diferiți deputați transfugi (peste 1/3 din întreg corpul de deputați) și-au abandonat ideologia și promisiunile politice, ignorând voinţa şi aşteptările cetăţenilor care au votat pentru ei”, afirmă Dodon.

Potrivit lui, în cei patru ani de mandat, Parlamentul a instalat în funcție trei guverne și a sprijinit alte două interimare. De asemenea, Dodon afirmă că „anume în această perioadă nu a fost soluționată problema restituirii banilor furați din sistemul bancar, ci din contra, miliardele de lei furate au fost puse pe spatele cetățenilor”, iar Moldova și-a consolidat imaginea de cea mai săracă ţară din Europa.

Șeful statului mai spune că în ultimii doi ani instituția prezidențială a elaborat 76 de inițiative, însă majoritatea acestora au fost avizate negativ de Guvern și/sau Legislativ, „fără prezentarea argumentelor plauzibile în acest sens”. Potrivit lui, în curând Parlamentul condus de majoritatea antipopulară a „aşa-zişilor proeuropeni” va pleca în istorie, iar alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 sunt „o bună oportunitate pentru a aduce lucrurile pe un făgaş normal de dezvoltare”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!