/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Jucării pentru copiii implicați în accidente. Anul trecut, peste 1400 de minori din Republica Moldova au fost victimele infracțiunilor și accidentelor

missing
30 noiembrie 2018, ora 19:28

În prima zi a campaniei, un grup de copii de la o grădiniță din Chișinău au venit la Inspectoratul General al poliției pentru a dona o parte din jucăriile preferate. Fiecare având motivele lui.

„Vreau să aibă jucării și un an nou fericit”.

„Care jucării ai adus? Cele mai preferate”

„Batman. Și de ce l-ai adus astăzi? Să le dăruiesc copiilor care nu au”

Primele mașini ale poliției au fost deja echipate cu jucării. Între timp, sute de ursuleți de pluș, colectați de la companii sau de la oameni de rând, urmează să fie distribuiți și în alte echipaje de intervenție.

Noi, prin acest ursuleț, îi distragem atenția de la generatorul de emoții negative, îi dăruim un prieten nou”, Alina Grosu, direcția de poliție mun. Chișinău.

Reduce perturbarea emoțională a copiilor care sunt implicați în trafic, fiind în calitate de victimă sau martor, în situația de criză, prin oferirea jucăriilor din pluș”, Alexei Stoglu, inspector superior, sector centru INP.

Campania a prins viață după ce șefii de la IGP s-au inspirat de la modelul colegilor lor din Germania, unde în mașinile poliției sau în ambulanțe se află tot timpul o jucărie de pluș.

În cercetările pe care le-am făcut cu experții de la noi, cu psihologii din întreaga țară, ne-au adus la viziunea că este nevoie de o astfel de abordare”, Gheorghe Cavcaliuc, șef adjunct IGP.

Campania este susținută și de medicii de la Urgență, care susțin că orice intervenție medicală are efect psiho-emoțional asupra copilului.

Orice acțiune, care va diminua acest stres psiho-emoțional este binevenit. Zilnic, de îngrijiri medicale și asistență medicală urgentă au nevoie peste 500 de copii”, Alexandru Ghidirimschi, director adjunct, CNAMUP.

Jucăriile sunt colectate în continuare la sediul IGP-ului. Anul trecut, peste 1400 de minori din Republica Moldova au fost fie victimele accidentelor și diferitor tipuri de infracțiuni.

Reporter: Ana Sârbu
Imagine: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram