/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Mihai Ghimpu, la plecarea de la președinția PL. „Ultimul meu mandat ar fi trebuit să fie dintre cele mai ușoare, dar n-a fost să fie”

missing
01 decembrie 2018, ora 14:55

Mihai Ghimpu s-a lăudat cu multe realizări ale lui personale și ale Partidului Liberal în acești ani cât a fost la cârma formațiunii, inclusiv recunoașterea limbii române, majorarea numărului unioniștilor, contribuția la apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană. „Ca politican și luptător pentru cauza românească vă spun că mă declar mulțumit de anii de luptă și mă consider împlinit”, a menționat politicianul.

„Ultimul meu mandat de președinte ar fi trebuit să fie dintre cele mai ușoare pentru că în 2009, cu ajutorul Partidului Liberal, au fost dați jos comuniștii de la guvernare și Republica Moldova a pornit pe drumul cel mai drept. (…) Dar n-a fost să fie așa, din păcate acest mandat a fost cel mai greu și asta pentru că am fost puși în situația de a alege între o guvernare cu PDM și o guvernare pro-rusă, condusă de bufonul roșu, Dodon, care în urma unor alegeri anticipate, el și cu acoliții lor, ar fi câștigat. Dovadă este accederea în 2016 în Președinție. Aceasta a fost situația și acesta ne-a fost nenorocul pentru că în cazul dacă accptam să fim din nou la guvernare cu PDM și ceilalți, veneau pro-rușii și tot noi era să fim considerați vinovați de aducerea PSRM la guvernare”, a declarat Mihai Ghimpu.

Mihai Ghimpu spune că Partidul Liberal a făcut tot ce a stat în puterile lui pentru dezvoltarea țării. Potrivit lui, ceea ce se întâmplă astăzi pe toate culuarele puterii nu are nimic în comun cu valorile declarate ale democrației și statului de drept. Bântuie dictatura, hoția, oligarhia, sărăcia cetățenilor și trădarea neamului. „Dacă până acum obiectivul pe termen scurt al Partidului Liberal era parcursul european și promovarea Unirii, astăzi trebuie să se mai adauge unul – debarcarea regimului autoritar al lui Plahotniuc și Dodon și readucerea pe acest teritoriu al adevăratelor valori căci numai respectând valorile democratice și statul de drept, putem oferi cetățenilor liniște, locuri de muncă acasă, libertate, dreptate și bunăstare”, a afirmat liberalul.

În cadrul aceluiași Congres, Partidul Liberal a adoptat două rezoluții: Rezoluția cu privire la degradarea democrației în Republica Moldova și Rezoluția „Republica Moldova, cel de-al doilea stat românesc. Partidul Liberal – stegar al unirii.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram