În localitatea Oimiakon din Iakutia, Federația Rusă, ieri s-au înregistrat -50 de grade Celsius. Cu un climat subarctic extrem, Oimiakon este cunoscut ca unul dintre candidații pentru polul frigului din nord.

În februarie 1933 în Oimiakon s-au înregistrat -67.7 °C, aceasta fiind cea mai joasă temperatură înregistrată pentru orice loc locuit permanent de pe Pământ. Localitatea este, de asemenea, cea mai scăzută temperatură înregistrată în emisfera de Nord. Doar Antarctica a înregistrat temperaturi oficiale mai mici, cea mai mică fiind de -89.2 °C, în apropiere de stația rusă Vostok.

Numele localității Oimiakon în limba Sakha înseamnă „apă care nu îngheață”, datorită prezenței unui izvor fierbinte natural în apropiere. Solul este permanent înghețat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!