Procuratura Anticorupție a refuzat pornirea urmăririi penale în baza denunțului lui Maia Sandu din 3 octombrie prin care lidera PAS a solicitat pornirii urmării penale pe numele lui Vladimir Plahotniuc pentru fals în declarați și pentru spălare de bani.

„Prin prezenta, vă informăm că la 9 noiembrie 2018 s-a dispus refuzul în pornirea urmăririi penale în baza denunțului dvs. din 3 octombrie adresat PG prin care ați solicitat tragerea la răspundere penală a ex-deputatului în Parlamentul R. Moldova PLahotniuc Vladimir”, se spune în răspunsul Procuraturii trimis Maiei Sandu. Tot acolo se menționează că, în cazul în care Sandu nu este de acord cu hotărârea adoptată o poate contesta la procurorul șef al Procuraturii Anticorupție în termen de 15 zile.

„După două luni, Procuratura Generală a decis că Plahotniuc nu poate fi și nu va fi cercetat pentru spălare de bani și fals în declarații cu privire la averile din străinătate. Ce surpriză…”,astfel a comentat Maia Sandu decizia procuraturii.

Amintim că, la 3 octombrie Maia Sandu a depus o sesizare la Procuratura Generală prin care a cerut pornirea urmării penale pe numele lui Vladimir Plahotniuc pentru fals în declarați și pentru spălare de bani. La baza sesizării stă investigația RISE care a dezvăluit că Plahotniuc ar fi proprietarul a patru vile din afara țării care ar costa în jur de 30 de milioane de euro.

Foto: FB/ Maia Sandu

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!