Mii de persoane au protestat duminică, 2 decembrie în capitala Georgiei, Tbilisi, împotriva rezultatului alegerilor prezidenţiale, contestat şi de candidatul învins, Grigol Vashadze, care a anunţat că partidele din opoziţie vor acţiona în instanţă împotriva rezultatului, transmite Mediafax.

Grigol Vashadze a descris scrutinul drept „o farsă infracţională” şi a cerut alegeri parlamentare anticipate.

Comisia Electorală a anunţat joi, 29 noiembrie că Salome Zurabishvili, susţinută de partidul Dream, aflat la conducere, a obţinut 59,5% dintre voturi. Vashadze s-a situat pe locul doi, cu 40,5% dintre voturi.

Nu recunoaştem rezultatul ilegitim al acestor alegeri trucate şi cerem alegeri parlamentare anticipate”, a declarat Vashadze în cadrul manifestaţiei din Tbilisi.

Dacă rezultatul alegerelor nu va fi anulat, Zurabishvili va deveni prima femeie-șef de stat din Georgia.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!