Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 4 decembrie, decretele de decorare a unor personalități din Republica Moldova.

Astfel, în semn de apreciere pentru contribuţia importantă pusă în slujba promovării culturii, limbii şi spiritualităţii româneşti în Republica Moldova, contribuind, pe această cale, la întărirea relaţiilor bilaterale speciale, Președintele României a conferit:

Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, Categoria C „Artele plastice” domnului Ghenadie Jaloba (Jalbă), pictor, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, și doamnei Eleonora Romanescu, pictor.

Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer Categoria A „Literatura”, doamnei Ana Bantoş, critic şi istoric literar, și Categoria D „Arta spectacolului”, doamnei Ninela Caranfil, artistă emerită.

Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria A „Literatura”, doamnei Maria Pilchin, cercetător ştiinţific în cadrul Academiei de Ştiinţe şi lector la Catedra de Literatură Universală, Facultatea de Limbi şi Literaturi străine.

De asemenea, în semn de apreciere pentru contribuţia importantă avută la promovarea limbii române, a culturii şi a tradiţiilor româneşti, precum şi pentru promovarea valorilor europene în Republica Moldova, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Ofiţer, domnului Boris Volosatîi, director al Liceului Teoretic Româno-Francez „Gheorghe Asachi” din Chişinău.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!