Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

politic

Primele 3 partide și politicienii în care au încredere moldovenii, potrivit Barometrului Opiniei Publice din noiembrie 2018

04 decembrie 2018, ora 11:35
Distribuie:

Partidul Socialiștilor din Moldova (PSRM), Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) sunt partidele care se bucură de cea mai mare încredere în rândul alegătorilor, potrivit datelor Barometrului Opiniei Publice (BOP) din luna noiembrie 2018. În același timp, liderii acestor trei partide sunt și topul celor mai de încredere politicieni din Republica Moldova, potrivit aceluiași sondaj.

Astfel, datele BOP arată că PSRM se bucură de încrederea a 28% dintre respondenți, PAS – 13,5%, iar PPDA – 13,4%. În același timp, în  Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) au încredere 12,8% dintre respondenți, în Partidul Democrat din Moldova (PDM) – 11,9%, în Partidul ȘOR – 10,3%, în Partidul Nostru (PN) – 7,1%, în Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) – 4,9%, în Partidul Liberal (PL) – 3,7 %, în Partidul Platforma Europeană (PPE) – 3,6%, iar în PArtidul Unității Naționale (PUN) – 1,4%.

Totodată, Igor Dodon, președintele țării și „liderul neformal al PSRM”, se bucură de încrederea a 15,6% dintre respondenți, în Andrei Năstase, liderul PPDA, au încredere 3,3% dintre respondenți, iar în Maia Sandu, lidera PAS, au încredere 3,2% dintre respondenți. 2,7% dintre respondenți spun că au încredere în președintele PDM, Vlad Plahotniuc; 2,3% – în liderul Partidului ȘOR, Ilan Șor; 1,3% – în Renato Usatîi, liderul PN, și 1% – Vladimir Voronin, președintele PCRM. În același timp, 53% dintre participanții la sondaj au spus că nu au încredere în niciun politician.

Întrebați cu cine ar vota, dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, 23% dintre respondenți au răspuns că ar vota cu PSRM, cu PDM – 7,6%; cu PAS – 7,4%, iar cu PPDA – 5%. Cu Partidul ȘOR ar vota 3%; cu PCRM – 1,7%; cu PN – 1,2%, iar cu PL – 0,8%.

Sondajul a fost realizat de Institutul de Politici Publice, în perioada 9-23 noiembrie anul curent, pe un eșantion de 1115 persoane din 82 de localități. Marja de eroare este de 3%.

Vezi și:

70% dintre locuitorii Moldovei cred că lucrurile în țara merg prost. Primele 5 lucruri care-i îngrijorează cel mai mult

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram