La aproape trei ani de la atacul cu grenadă asupra casei fostului guvernator, Dorin Drăguțanu, autorul infracțiunii încă nu a fost identificat, iar dosarul a fost suspendat. Nici măcar Drăguțanu nu mai este interesat de mersul anchetei. Acesta a spus că are lucruri mult mai importante decât să alerge după atacatori.

Procurorul care examinează dosarul privind atacul cu grenadă de la casa lui Dorin Drăguțanu a declarat pentru TV8 că, deși dosarul nu a fost clasat, urmărirea penală a fost suspendată. În același timp, măsurile speciale continuă.

Au fost și audieri și expertize multe. Mai multe acțiuni procesuale sau efectuat. Urmărirea penală a fost suspendată pe motiv că nu a fost posibil de stabilit careva persoane suspecte. Noi am verificat mai multe versiuni dar cuiva de înaintat învinuirea de a fi posibil de a expedia cauza în instanța de judecată nu a fost posibil”, Vladimir Moșneaga, procuror PCCOCS

Totuși, în 2016, la scurt timp după incident, Gheorghe Cavcaliuc anunța că oamenii legii dețin suficiente probe, iar cazul este investigat de cei mai buni specialiști.

Avem imagini video, mai avem și alte probe. Prin indicația Ministrului de Interne, a mea ca conducător al poliției au fost desemnați cei mai buni lucrători, angajați ai serviciilor speciale de investigații din cadrul INI. Probe sunt, se examinează toate probele. Electronice, video, audio, foto și alte momente, biologice dacă doriți”, Gheorghe Cavcaliuc, șef adjunct al IGP

Fostul guvernator pare să nu fie deranjat de faptul că suspecții nu au fost prinși.

Nu știu unde a avansat ancheta. Noi ne simțim, familia se simte în siguranță, dar dacă o să fie informații noi probabil că va fi făcută cunoscută. Dar nu v-ați interesat? Eu am lucruri mult mai importante decât să alerg după năuci”, Dorin Drăguțanu, fost guvernator BNM

Incidentul s-a produs noaptea pe 1 februarie 2016. Atunci, persoane necunoscute au aruncat cu o grenadă la balconul casei lui Dorin Drăguțanu. A doua zi după deflagrație, soția fostului Guvernator al BNM a scris că în timpul exploziei toată familia era în casă. În urma atacului nimeni nu a avut de suferit. Oamenii legii au calificat incidentul drept un act terorist.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!