Tragedie pe calea ferată, în satul Pănășești din raionul Strășeni. Un șofer și-a pierdut viața după ce mașina sa a fost lovită, din plin, de un tren ce se îndrepta spre Moscova. Potrivit martorilor oculari, bărbatul și-ar fi continuat drumul, chiar dacă semaforul arată deja culoarea roșie.

Martorii spun că șoferul fie ar fi ignorat, fie nu a observat semnalele speciale care anunțau despre apropierea trenului.

El a vrut să treacă, dar se aprinsese roșu și era soneria aprinsă și a vrut să treacă. El a trecut, adică nu a observat sau nu știu din care cauză și a trecut și trenul l-a lovit și l-a adus tocmai aici.

Venea din direcția Călărași, când a făcut la intersecție a cotit în coace… trenul semnaliza. Mă scuzați, trenul având 300 de tone nu a putut frâna pe loc și l-a adus la 600-700 de metri încoace, asta-i realitatea.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la 11:34 de minute. Este vorba de un impact care a avut loc în localitatea Pănășești, raionul Strășeni, dintre un Volkswagen și un tren de rută de pe ruta Chișinău-Moscova. Salvatorii au intervenit pentru deblocarea și descarcerarea șoferului”, Liliana Pușcașu, ofițer de presă IGSU

Șoferul se afla de unul singur în automobil. Totodată, pasagerii trenului nu au avut de suferit, iar locomotiva și-a continuat drumul spre Federația Rusă, după o scurtă pauză.

Asta nu-i mașină ea frânează, e fier, ea nu frânează pe loc brusc că zbor toți din…O distanță de frânare de două sute și ceva de metri. Că e fier pe fier. S-a verificat starea tehnică a trenului, s-a scos automobilul de pe carosabil și a plecat mai departe că întârzie”, Victor, angajat al căilor ferate

Potrivit salvatorilor care au intervenit la fața locului, șoferul avea 53 de ani. Toate circumstanțele accidentului urmează să fie stabilite de oamenii legii care anchetează această tragedie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!