/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO. VIDEO/ A fost aleasă culoarea anului 2019. Nuanța contrastează puternic cu cea de anul trecut

06 decembrie 2018, ora 16:26

Începând cu anul 2000, compania Pantone, specializată în producţia de lacuri şi vopsele, dezvăluie în fiecare an nuanţa sau culoarea care va fi favorizată în următoarele 12 luni în industriile modei, obiectelor decorative şi produselor cosmetice, potrivit mediafax.

Astfel, pentru 2019, nuanţa coral de cu irizaţii aurii (Pantone 16-456) a fost aleasă culoarea anului.

Foto: mediafax.ro

Pe contul Pantone de pe reţeaua de socializare online Instagram, culoarea este descrisă drept „o nuanţă coral care animă şi este plină de viaţă, cu irizaţii aurii care energizează”. Culoarea, de asemenea simbolizează „nevoia de optimism, pasiunile care aduc bucurie şi exprimarea jucăuşă”, completează cei de la Pantone.

Culoarea aleasă pentru 2019 contrastează puternic cu Ultra Violetul anului 2018.

Alegerea culorii anului nu este aleatorie. Compania Pantone studiază influenţa pe care culorile o au pe plan mondial, inclusiv utilizările lor în industria cinematografică şi cea de divertisment, în colecţiile de artă de pe Glob, dar şi în ceea ce priveşte destinaţiile de vacanţă în vogă.

Importanţa unei culori poate să provină şi din anumite criterii tehnologice și din disponibilitatea noilor texturi.

Foto: realliving.com

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram