Președintele fracțiunii Partidului Democrat (PDM) din Parlament i-ar putea lua locului lui Gheorghe Duca la Academia de Științe a Moldovei (AȘM). Zvonul a fost lansat de portalul Tribuna.md, care face referire la surse anonime. La rândul lor, reprezentanții PDM nu confirmă informația, dar spun că Marian Lupu are toate capacitățile pentru a face față acestei funcții. 

„Prima dată am auzit azi-dimineață de acest lucru (…). Nici nu s-a discutat niciodată acest lucru la ședințele de partid, cel puțin la cele la care am participat eu”, a spus Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al PDM.

Totuși Gamurari spune că Marian Lupu are toate capacitățile necesare pentru a face față acestei funcții. De asemenea, reprezentantul PDM spune că nu ar vrea să se facă legătură dintre demisia lui Gheorghe Duca și eventuala alegere lui Marian Lupu în funcția de președinte al AȘM.

„Opinia mea personală este că, îi cunosc familia din care provine, o familie de profesori, nu știu pe cât de mult dumnealui își dorește acest lucru, în contextul în care a avut loc și reforma AȘM (…). Zvonurile lansate în acest context probabil reies din faptul că domnul Lupu este o candidatură care întrunește capacitățile necesare, este cercetător, a activat, este doctor în economie, dar nu pot nici să confirm, nici să infirm această informație”, a mai spus Gamurari.

Amintim că, Gheorghe Duca și-a anunțat demisia din funcția de președinte al AȘM la finele lunii noiembrie, invocând motive de sănătate.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!