Călătorii din Republica Moldova ar putea cumpăra bilete de tren pentru cursele românești chiar din Gara Chișinău. Despre aceasta au discutat directorul general al CFM, Iurii Topala, în cadrul unei întâlniri de lucru cu directorul general al CFR Călători, Leon Bărbulescu. 

Șefii insituțiilor feroviare au negociat posibilitățile de deschidere a unei case de bilete de tip RoTicket, care ar permite pasagerilor să-și procure din timp tichete pentru a călători pe teritoriul României. O asemenea posibilitate ar putea fi lansată în primăvara anului viitor. Potrivit conducerii, pentru început, programul va fi instalat la una dintre casele Gării Chișinău.

Potrivit unui comunicat de presă al CFM, pentru a fi posibilă implementarea eficace a acestui sistem de vânzări, timp de o lună, câțiva angajați ai întreprinderii vor fi instruiți la Iași.

De asemenea, părțile au abordat subiectul majorării numărului de bilete de tip low-cost pentru cursa Chișinău – București. La ora actuală, acestea pot fi procurate din Gările din Chișinău și București, la un preț de 19 euro. Programul SMART Prietenia oferă zilnic un număr de 16 astfel de tichete.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!