O femeie din Cimișlia, de 30 de ani, a născut acasă, înainte ca să vină ambulanța. Tânăra avea termenul de circa 40 de săptămâni și a născut un băiețel sănătos. 

Potrivit reprezentanților Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, medicii au fost solicitați deja după ce tânăra a născut. Ambulanța a ajuns în decurs de 11 minute la chemare și echipa de medici a transportat mama și copilul la maternitatea din Cimișlia.

Cazul a avut loc ieri, 9 decembrie. Acesta este al doilea copil al tinerei mame.

În total, în ultimele 48 de ore, subdiviziunile IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au deservit peste patru mii de solicitări, din care peste 800 de solicitări au fost la copii.

Potrivit datelor statistice, urgențe majore au constituit 20% din numărul total de solicitări. La etapa de prespital au primit asistență medicală de urgență 89 pacienți cu accident vascular cerebral, 11 pacienți cu sindrom coronarian acut, două cazuri de hipotermii și trei cazuri de degerături cu transportarea ulterioară la spital.

De asemenea, medicii de la ambulanță au intervenit la 13 accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 19 persoane, dintre care cinci copii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!