/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

ULTIMA ORĂ! Președintele Dodon a fost SUSPENDAT, din nou, din funcție

10 decembrie 2018, ora 11:36

Curtea a constat circumstanțele care justifică interimatul funcției de președinte al R. Moldova în cadrul procedurii legislative – „omisiunea președintelui de a-și îndeplini obligația constituțională de promulgare” a mai multor legi. Și anume: transmiterea terenului fostului Stadion Republican pentru construcția Ambasadei SUA, celebrarea pe 9 mai a Zilei Europei, noul Cod al Audiovizualului și reforma Departamentului Trupelor de Carabinieri.

Funcția de președinte interimar va fi exercitată de către Președintele Parlamentului sau Prim-ministru care va emite decretele de promulgare a legilor sus-menționate.

Avizul Curţii Constituţionale este definitiv, nu poate fi supus nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram