Corneliu Gurin spune că propunerea de a candida la funcția de judecător constituțional a venit din partea președintelui Consiliuliui Superior al Magistraturii (CSM), Victor Micu, și a altor colegi de la CSM. Acesta susține că se simte onorat.

„Mi s-a propus să candidez la funcția respectivă, am analizat, a fost cam prin surprindere, dar după o scurtă analiză am decis să-mi asum această provocare, pentru că este o onoare și o responsabilitate mare și e și o apreciere a activității mele anterioare de 23 de ani în domeniul jurisprudenței”, a declarat Cornel Gurin pentru TV8.

Întrebat care a fost procedura de numire în funcție sau dacă a trecut printr-un concurs, Corneliu Gurin a spus: „Ședința CSM  a avut loc astăzi, eu am fost prezent la acea ședință, ceea ce ține de alte proceduri, este de competența CSM”.

Fostul procuror general ne-a spus că, în ultimii doi ani, de când a demisionat de la conducerea Procuraturii Generale a reușit să-și obțină licența de avocat.

„Mi-am luat licența de avocat și m-am dedicat în sectorul privat de avocatură și consultații juridice”, a menționat Gurin.

Amintim că, Corneliu Gurin a fost numit în funcția de judecător la Curtea Constituțională astăzi, în cadrul ședinței CCM. Acesta va ocupa locul lui Igor Dolea, ca a demisiona ieri din funcția de judecător constituțional.

Fostul procuror general Corneliu Gurin, aprobat de CSM în funcția de judecător la Curtea Constituțională

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!