/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Corneliu Gurin spune cum a fost numit judecător constituțional și cu ce s-a ocupat în ultimii ani, de când a demisionat de la PG

11 decembrie 2018, ora 16:27

Corneliu Gurin spune că propunerea de a candida la funcția de judecător constituțional a venit din partea președintelui Consiliuliui Superior al Magistraturii (CSM), Victor Micu, și a altor colegi de la CSM. Acesta susține că se simte onorat.

„Mi s-a propus să candidez la funcția respectivă, am analizat, a fost cam prin surprindere, dar după o scurtă analiză am decis să-mi asum această provocare, pentru că este o onoare și o responsabilitate mare și e și o apreciere a activității mele anterioare de 23 de ani în domeniul jurisprudenței”, a declarat Cornel Gurin pentru TV8.

Întrebat care a fost procedura de numire în funcție sau dacă a trecut printr-un concurs, Corneliu Gurin a spus: „Ședința CSM  a avut loc astăzi, eu am fost prezent la acea ședință, ceea ce ține de alte proceduri, este de competența CSM”.

Fostul procuror general ne-a spus că, în ultimii doi ani, de când a demisionat de la conducerea Procuraturii Generale a reușit să-și obțină licența de avocat.

„Mi-am luat licența de avocat și m-am dedicat în sectorul privat de avocatură și consultații juridice”, a menționat Gurin.

Amintim că, Corneliu Gurin a fost numit în funcția de judecător la Curtea Constituțională astăzi, în cadrul ședinței CCM. Acesta va ocupa locul lui Igor Dolea, ca a demisiona ieri din funcția de judecător constituțional.

Fostul procuror general Corneliu Gurin, aprobat de CSM în funcția de judecător la Curtea Constituțională

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram