Igor Dolea și-a dat demisia din funcția de judecător al Curții Constituționale. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către reprezentanții instituției.

Dolea și-a prezentat demisia luni, 10 decembrie, din funcția de judecător constituțional, din propria inițiativa, fapt despre care instituția a informat Consiliul Superior al Magistraturii, potrivit legii, a mai spus purtătorul de cuvânt al CCM.

Precizăm că Igor Dolea a exercitat funcția de judecător al Curții Constituționale din februarie 2013. Mandatul acestuia expira în februarie anul viitor.

Curtea Constituţională este alcătuită din şase judecători, cu un mandat de şase ani. Autorităţile competente de a desemna judecătorii constituţionali sunt Parlamentul, Guvernul şi Consiliul Superior al Magistraturii, fiecare desemnând câte doi judecători.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!