/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Alertă de securitate ridicată la Strasbourg: Autorul atacului, căutat în continuare. Sute de poliţişti participă la operaţiune

missing
12 decembrie 2018, ora 08:28

Suspectul, în vârstă de 29 de ani, născut în Strasbourg, este o persoană cunoscută de serviciile de securitate franceze drept o posibilă ameninţare teroristă.
Acesta a fugit de la faţa locului după un schimb de focuri cu poliţiştii. Autorităţile au transmis că cel mai probabil este rănit.

„Suspectul a intrat în contact cu serviciile de securitate de două ori”, a declarat Christophe Castaner, ministrul francez de Interne.

Atacul armat a avut loc la un târg de Crăciun organizat în Piaţa Kléber din centrul oraşului Strasbourg.

Procurorii antiterorism din Franţa au deschis o investigaţie. Momentan, motivul atacului rămâne neclar, dar autorităţile nu exclud un atac terorist.

Ministrul de Interne a transmis că au fost întărite măsurile de securitate la graniţe şi la târgurile de Crăciun din ţară.

Şase dintre persoanele rănite sunt în stare gravă, iar ceilalţi au suferit răni uşoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram