Patru polițiști, care au maltratat și amenințat un suspect de furt, în biroul unui Inspectorat de Poliție Căușeni, au primit recent pedeapsă mai dură la Curtea de Apel, după ce procurorii au contestat decizia primei instanțe, care le-a dictat acum doi ani pedepse nonprivative de libertate. Astfel, acum, instanța superioară i-a condamnat la cinci ani de detenție. De asemenea, condamnații sunt obliţaţi să-i achite părţii vătămate a unui prejudiciu total de 60 de mii de lei.

Inspectorii activau în cadrul secţiei Poliţie criminală din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Căuşeni și au fost acuzaţi de procurori de „tortură comisă de mai multe persoane, cu folosirea unor instrumente special adaptate în acest scop”. Totuși, sentința a fost pronunțată în lipsa lor, or, condamnații sunt anunțați în căutare.

„Potrivit actului de inculpare, cazul a avut loc în dimineaţa zilei de 29 mai 2012. În scopul obţinerii unor declaraţii cu privire la comiterea unui furt, poliţiştii l-au maltratat pe un locuitor al satului Fârlădeni. Abuzurile inspectorilor au avut loc în biroul de serviciu al unuia dintre inspectori, victima fiind numită cu cuvinte necenzurate, ameninţată cu privarea de libertate şi lovită crunt cu pumnii, picioarele, precum şi cu alte obiecte special adaptate pentru maltratare. În rezultatul acţiunilor ilegale ale poliţiştilor, victima s-a ales cu multiple traumatisme, fapt confirmat prin rapoartele de expertiză”, informează serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Imediat după acest caz, bărbatul s-a adresat la Procuratură, pe acest fapt fiind pornită o cauză penală, iar poliţiştii deferiţi justiţiei, timp în care aceştia au fost eliberaţi din funcţie.

Condamnații vor fi puși după gratii, după ce vor fi găsiți de oamenii legii.

Decizia este definitivă şi executorie, însă cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiţie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!