Zilele trecute o mamă povestea că fiica sa minoră a fost coborâtă dintr-un microbuz după ce s-a lovit cu nasul de parbriz și a început a sângera. Poliția s-a autosesizat și anunță că a fost identificat șoferul cu pricina.

Bărbatul a fost condus la poliție pentru documentare și stabilirea circumstanțelor. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 41 de ani, locuitor al Capitalei. Pentru acțiunile pe care le-a admis șoferul microbuzului a fost documentat prin prisma articolului 242 și 243 Codul Contravențional adică „Încălcarea regulilor de circulaţie rutieră soldată cu deteriorarea bunurilor materiale ori cu cauzarea de vătămări corporale ușoare”, care se sancționează cu amendă de la 900 lei la 1200 lei şi „Părăsirea locului în care s-a produs
accidentul rutier ”, se sancţionează cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 2 la 3 ani sau cu arest contravenţional pe un termen de la 10 la 15 zile.

Totodată în urma verificării microbuzului „Mercedes”, polițiștii au depistat mai multe încălcări: numărul de locuri din salon nu corespunde cu numărul de locuri din în pașaportul tehnic, defecțiuni în dispozitivele de iluminare, lipsa echipamentului necesar pentru dotarea mașinei (stingătoare, trusă medicală, vesta reflectorizantă), patru banchete deteriorate. În acest context forțele de ordine au întocmit un proces verbal, fiindu-i aplicată amendă în mărime de 900 lei și cinci puncte de penalizare și interzisă exploatarea unității de transport prin ridicarea plăcii de înmatriculare, până la înlăturarea neajunsurilor depistate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!