/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Fratele proaspătului judecător CC, Cornel Gurin, printre candidații la funcția de membru al Comisiei Europene împotriva Rasismului și Intoleranței din partea Moldovei

missing
14 decembrie 2018, ora 07:26

Candidatul Gurin Marin în martie 2016 a fost promovat în funcția de agent guvernamental al R. Moldova la CtEDO. Peste câteva luni, însă, în toamna aceluiași an, Gurin a cerut să fie suspendat din funcția de agent guvernamental al Republicii Moldova la CtEDO, fiind detașat pentru jumătate de an la Misiunea UE de instruire militară și consiliere pentru forțele de apărare și de securitate din Mali, cu posibilitatea prelungirii termenului pentru alte șase luni.

Nadejda Hriptievschi este fondatoare și Directoarea Programului Justiție și Drepturile Omului la Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM). În această calitate, ea desfășoară activități de cercetare, advocacy, colectare de fonduri, planificare și management al Programului. Ea este implicată în proiecte ce promovează independența și responsabilizarea judecătorilor, egalitatea și nediscriminarea și implementarea standardelor internaționale în domeniul drepturilor omului in Moldova. Domeniile sale principale de expertiză includ sistemul judiciar, asistența juridică garantată de stat și nediscriminarea.

Ian Feldman se află la cel de-al doilea mandat la funcția de preşedinte al Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii, deținând funcția și în perioada octombrie 2015-iulie 2018, după demisia dnei Oxana Gumennaia. El este psiholog și expert internaţional în domeniul prevenirii traficului de fiinţe umane.

Andrei Brighidin este magistru în domeniul dezvoltării şi drepturilor omului, licenţă obținută de la Universitatea Warwick din Marea Britanie. Are experienţă vastă în domeniul drepturilor omului, societăţii civile, promovării guvernării democratice. În prezent este membru în echipa fundaţiei Est-Europene, iar anterior a activat la PNUD Moldova coordonând portofoliul “drepturile omului şi justiţie”.

Ministerul Justiției preciează că conform prevederii pct. 12 din Regulamentul privind organizarea selecției naționale a membrului ECRI, aprobat prin Ordinul ministrului justiției, CV-urile și scrisorile de motivare ale candidaților sunt publicate pe pagina web oficială a Ministerului Justiției. În decurs de trei zile de la publicare, ONG-urile și persoanele interesate au posibilitatea să prezinte Comisiei de selecție eventuale comentarii privind candidații admiși la concurs. Prin urmare, opiniile pot fi expediate la adresa de e-mail: stela.braniste@justice.gov.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram