/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Guvernul va achita 5000 de euro pentru valoarea redusă a despăgubirilor acordate întru-un caz de viol și maltratare

missing
14 decembrie 2018, ora 12:22

Reclamanta, doamna E. D., este cetățean al Republicii Moldova, născută în anul 1971. Curtea a hotărât, în temeiul Articolelor 33 și 47 alineatul (4) din Regulamentul Curții, că reclamanta trebuie să-şi păstreze anonimatul și că dosarul trebuie să rămână confidențial.

Circumstanțele cauzei. După ce l-au găsit pe fostul soț al reclamantei (V. D.) vinovat de dublă infracțiune, vătămare corporală și viol, instanțele naţionale l-au condamnat la 3.5 ani de detenţie, cu suspendare timp de patru ani. Cererea reclamantei de despăgubire în valoare de 50.000 Lei (echivalentul a aproximativ 2.400 Euro la acel moment) a fost acceptată parțial, V. D. fiind obligat să plătească 5.000 Lei (echivalentul a aproximativ 240 Euro la acea dată).

Reclamanta s-a plâns în temeiul Articolelor 6 § 1 și 13 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului cu privire la valoarea redusă a despăgubirii care i-a fost acordată de instanțele naționale după ce l-au condamnat pe fostul său soț pentru viol și maltratare.

La 26 iulie 2018, Curtea a primit o declarație de soluționare amiabilă semnată de părți, prin care reclamanta a fost de acord să renunțe la orice plângeri împotriva Republicii Moldova cu privire la faptele care au dus la înaintarea cereri în schimbul angajamentului Guvernului de a-i plăti suma de 5.000 Euro pentru a acoperi orice prejudicii materiale și morale, precum și costuri și cheltuieli.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram