Amendamentele la legislație care prevăd pedepse mai dure pentru șoferii care se urcă beți la volan abia de au intrat în vigoare, că a și fost prins un șofer care conducea sub influența alcoolului. Conducătorul auto ghinionist a fost prins noaptea trecută, la Glodeni.

Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare (INP) este vorba despre un tânăr de 27 de ani, don Glodeni, care conducea un automobil de marcă Toyota.

„Conducătorul auto, când a văzut mașina de patrulare, a deconectat luminile automobilului și se deplasa încet. Astfel, ofițerii l-au somat să stopeze, în timpul discuției cu șoferul au simțit un miros de alcool. Fiind supus testului alcoolscopic, rezultatul a arătat că bărbatul avea o concentrație de 1, 08 mg/l alcool pur în aerul expirat”, informează INP.

Astfel, șoferul a rămas fără permis de conducere și nu va avea dreptul să conducă până la o decizie finală a instanței de judecată.

Totodată, tânărul este pasibil pedepsei de anulare a dreptului de a conduce mijloace de transport și muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore.

Potrivit INP, ulterior, dreptul de a conduce poate fi redobândit la expirarea a patru ani de la sentința definitivă, susținerea examenului pentru obținerea permisului în condiții generale de conducere și desfășurarea unui curs de instruire antialcool și antidrog.

Potrivit INP, în noaptea de 14 decembrie, inspectorii de patrulare au documentat în total trei șoferi în stare de ebrietate la volan.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!