/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Oficial. Maia Sandu și Andrei Năstase au semnat acordul de constituire a blocului electoral ACUM

16 decembrie 2018, ora 16:05

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, și președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, au semnat astăzi acordul de constituire a blocului electoral ACUM. Blocul a fost constituit pentru participarea la alegerile parlamentare din luna februarie 2019.

Co-președinți ai blocului sunt Andrei Năstase și Maia Sandu, iar din Consiliului Politic fac parte Liliana Nicolaescu-Onofrei, Igor Grosu, Mihai Popșoi, Alexandru Slusari, Inga Grigoriu, Chiril Moțpan.

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a menționat că nu trecut foarte mult timp de când cele două partide și-au prezentat angajamentele și astăzi a fost formalizat blocul electoral ACUM. „Prin efortul nostru al tuturor am edificat PAS și PPDA, care călăuzite de ideea de unitate a tot ceea ce înseamnă calitate, au decis să creeze blocul ACUM. De acum încolo, dată fiind unitatea, modul în care ne-am prezentat până acum, modul în care am acționat în cele două scrutine – prezidențial și local, ne permit să spunem că nu ne poate sta nimic în cale în dorința noastră mare de libertate, de a edifica un stat de drept”, a spus politicianul

Lidera PAS, Maia Sandu, a spus că blocul ACUM este constituit din cele două partide și reprezentanți ai PLDM, dar și ai societății civile. „De doi ani de zile muncim, luptăm cot la cot. Ne unește dorința de a pune Republica Moldova pe făgașul normalității, de a crea condiții ca cei care au plecat să se poate întoarcă aceasă, dorința de a crea o societate cu adevărat democratică, în care votul nu este nici furat, nici cumpărat. Ne unește angajamentul de a promova politici economice care să creeze condiții pentru ca cei care pot munci să-și asugure bunăstarea, iar cei care nu pot munci să fie protejați de stat”, a spus Maia Sandu.

Blocul electoral îşi va încheia activitatea la expirarea a trei zile de la data confirmării alegerilor parlamentare de către Curtea Constituţională, dacă până atunci organele competente ale ambelor partide semnatare nu au decis altfel.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram