Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prelungit atenționarea de Cod galben de ghețuș pentru încă două zile. Alerta meteo e valabilă pe întreg teritoriul țării.

Astfel, potrivit SHS, Codul galben de ghețuș va fi valabil până pe 19 decembrie, inclusiv.

În acest context, specialiștii de la SHS atenționează despre riscul de accidentare prin căzătură a pietonilor, îndeosebi a persoanelor în vârstă și creșterea riscului derapajelor şi a accidentelor rutiere.

Se recomandă să stăm acasă, după posibilitate, să mergem pe trotuare cu mare atenție, făcând pași mărunți; șoferilor li se recomandă să reducă viteza atât în localităţi cât şi în afara lor; să-și echipeze maşinile cu pneuri corespunzătoare şi folosirea preponderentă a frânei de motor; păstrarea distanţei suficiente între vehicule, pentru a putea opri maşina în siguranţă.

În ultimele 24 de ore, cel puțin 70 de locuitori ai capitalei au ajuns la spital cu diverse fracturi, după ce au căzut pe gheață.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!