Încă un partid de pe eșechierul de dreapta anunță că nu va participa la alegerile parlamentare din luna februarie și că va susține viitorul bloc electoral ACUM. Este vorba despre Partidul Liberal Reformator (PLR).

Potrivit reprezentanților acestui partid, decizia a fost luată ieri, la o ședință ordinară a Biroului Politic Național al PLR.

„S-a constatat că eforturile PLR de a constitui ori de a se încadra într-o construcție electorală unionistă nu s-au încununat cu succes din mai multe motive. Executivul partidului le va raporta la apropiatul congres. Măsurile draconice luate acum, în perioada pre-electorală, de forțele oligarhice au scopul de a face imposibilă nu doar alternanța puterii în stat, dar însăși pătrunderea în legislativ a unor forțe din afara spațiului politic controlat de binomul oligarhic. Pentru a combate aceste planuri oneroase este nevoie de o polarizare cât mai pronunțată a forțelor care se declară anti-oligarhice. Gravitatea situației impune maximă responsabilitate, maturitate politică și decizii extraordinare”, se menționează într-un comunicat al formațiunii politice.

Tot astăi, și reprezentanții Partidului Unității Național (PUN) au anunțat că nu vor participa la alegeri, dar vor susține blocul ACUM.

Anterior, Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) și Partidul Liberal (PL) au anunțat că vor participa la alegeri alături de viitorul bloc ACUM.

Astăzi, membrii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și cei ai Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) au depus actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a înregistra oficial blocul ACUM.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!