În perioada sărbătorilor de iarnă, când este în creștere fluxul de mărfuri și pasageri, la punctele vamale din țară vor fi mobilizați mai mulți angajați ai vămii. 

Potrivit Serviciului Vamal, angajații instituției vor activa la capacitate maximă pentru a ușura circulația transfrontalieră.

„Măsurile, dispuse de către conducerea Vămii, prevăd suplinirea numărului de personal și a echipamentelor de verificare, precum și utilizarea tuturor pistelor de control, inclusiv a celor de pe sensul opus de traversare. De rând cu inspectorii, la linia de control se vor afla atât șefii posturilor vamale, cât și adjuncții acestora”, informează serviciul de presă al Vămii.

Numărul funcționarilor vamali va putea fi suplinit și din contul grupelor de intervenție, create la indicația conducerii instituției. Membrii acestora, în caz de necesitate, vor fi rechemați în serviciu și implicați în efectuarea controlului vamal.

„La maximum vor fi mobilizați și ofițerii antifraudă, care vor fi prezenți în post non-stop. Aceștia vor prelua documentarea fraudelor consemnate de inspectorii de la linia de control, pentru ca, aceștia din urmă să nu fie nevoiți să părăsească pista pentru a întocmi sesizările prevăzute de procedurile instituite”, se menționează în comunicatul Serviciului Vamal.

La fel ar putea proceda și autoritățile vamale din România și Ucraina.

Până la finele acestui an, potrivit Serviciului Vamal, va fi inaugurat noul punct de trecere a frontierei de la Palanca, care va fi operat în comun de către vameșii și polițiștii de frontieră din Republica Moldova și Ucraina. Verificările vor fi reduse la un singur filtru de control, ceea ce, potrivit vameșilor, va accelera semnificativ trecerea frontierei

De asemenea, începând cu data de 28 noiembrie, călătorii pot traversa segmentul de nord al frontierei moldo-ucrainene și prin postul vamal “Unguri”, deschis pentru mijloacele de transport de pasageri și mărfuri, cu masa maximă autorizată de până la 3,5 tone. Este de menționat că, deschiderea circulației vehiculelor prin acest post permite dispersarea fluxurilor sporite din vama “Otaci”, aflată la cca 8 km distanță, amintesc reprezentații Serviciului Vamal.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!