/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

O clădire istorică de pe str. Veronica Micle din Chișinău, aflată în stare de degradare, va fi reabilitată

missing
17 decembrie 2018, ora 16:21

Clădirea istorică de pe adresa str. Veronica Micle, 11, din Chișinău, care este ruinată și a fost abandonată decenii la rând, va fi restaurată. Potrivit reprezentanților Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor (AIRM) proiectul a demarat zilele acestea.

Directorul AIRM, Ion Ștefăniță, spune că imobilul este proprietate privată și lucrările de restaurare și consolidare a clădirii vor fi efectuate de proprietarul construcției. Potrivit lui Ion Ștefăniță, va fi restabilită fațada și reproiectat interiorul clădirii.

Clădirea are statut de monument protejat și datează din secolul al XX-lea. Iată cum este descrisă clădirea în arhive, în anul 1915: „Corp de casă cu două etaje, pereţii sunt căptuşiţi cu piatră de calcar, acoperit cu ţiglă de Marsilia”.

Foto: AIRM

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram