Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, susține că acțiunile întreprinse de guvernare privind desecretizarea și expedierea unor instituții ale Uniunii Europene raportul comisiei parlamentare privind investigarea activității Fundației „Open Dialog”, este o încercare a discredita Partidului Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și de a le crea impedimente de a participa la alegeri.

„Nu e altceva decât o încercare de a ne discredita și a pregăti teren pentru a ne exclude din aceste alegeri”, a comentat Maia Sandu.

La rândul său, liderul PPDA Andrei Năstase a numit activitatea comisiei un „mejdusoboichik”. „Spre deosebire de acest raport, avem raportul Kroll, care vizează furtul din visteria statului, iată până când va fi publicat raportul Kroll, orice emite această guvernare nu contează”, a comentat Năstase.

Amintim că, astăzi, pe pagina web a Parlamentului a fost publicat raportul desecretizat al comisiei care a investigat activitatea fundației „Open Dialog”. Potrivit reprezentanților Parlamentului, raportul a fost transmis și Parlamentului European, Comisiei Europene, Departamentului de Stat și Congresului Statelor Unite ale Americii, Uniunii Europene, Parlamentului României, Poloniei și Ucrainei, OSCE, Consiliului Europei, ONU, altor organizații internaționale și agenții naționale.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!