Copreședinții blocului electoral ACUM DA PAS anunță primele nume ale candidaților care vor participa la alegerile parlamentare, pe circumscripții din municipiul Chișinău.

Astfel, printre cei care vor participa din partea ACUM în Chișinău sunt: Igor Grosu, Vladimir Bolea, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Mihai Popșoi, Alexandru Slusari, Inga Grigoriu ș.a. Anunțul a fost făcut de liderii celor două partide cofondatoare ale blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, la emisiunea „Politica Nataliei Morari”, de la TV8.

Referitor la circumscripțiile unde vor candida președinții celor două partide, Sandu și Năstase spun că nu au decis deocamdată. Totuși, lista tuturor candidaților va fi prezentată cel mai probabil săptămâna viitoare.

Cu privire la lista candidaților din partea PPDA care a apărut în presă, liderul partidului Andrei Năstase a spus că aceasta ar fi fot obținută după ce li s-a spart poșta: „Vă surprinde ceva? V-a surprins pe parcursul timpului faptul că ne-au intrat în poșta electronică, că ne-au spart conturile de Telegram sau alte rețele de comunicare, că ne-au interceptat convorbirile telefonice, că ne ascultă pe la geamuri? (…). Veți vedea cât se poate de curând, pentru că termenii legali ne constrâng. Am amânat procesele noastre de a face public această listă, pentru că am așteptat că și alte forțe politice să ia anumite decizii”, a comentat Năstase.

Maia Sandu și Andrei Năstase au semnat acordul de constituire a blocului electoral ACUM pe 16 decembrie. Peste o zi, aceștia au depus actele de înregistrarea blocului la Comisia Electorală Centrală.

Până în prezent, două partide de dreapta, PLDM și PL au anunțat că se vor alătura blocului ACUM pentru a participa la alegeri. Totodată, PLR și PUN au spus că nu vor participa la alegeri, dar vor susține blocul ACUM.

Înregistrarea candidaților electorali la CEC va fi posibilă începând cu săptămâna viitoare.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!