Doi avocați din Chișinău sunt acuzați de trafic de influență. Aceștia au fost reținuți astăzi ofițerii Centrului Național Anticorupție (NA) și procurorii anticorupție. 

Cei doi avocați ar fi declarat că pot influența persoane cu demnitate publică din cadrul Curții Supreme de Justiție, în vederea adoptării unei decizii favorabile pe cazul unui cetățean și anume menținerea deciziei Colegiului Penal al Curții de Apel Chișinău, prin care acesta a fost achitat într-un dosar de escrocherie. În schimb, avocații au pretins și au primit de la ultimul mijloace bănești ce nu i se cuvin în mărime de 5000 euro.

Cei 5000 de euro au fost ridicați de oamenii legii, în cadrul perchezițiilor.

Învinuiții au fost reținuți pentru 72 de ore și se află în Izolatorul Centrului Național Anticorupție. Pe numele acestora a fost pornită o cauză penală în baza art. 326 alin.2 lit.b) Cod Penal- trafic de influență, temei pentru începerea căreia a servit denunțul persoanei implicate.

Dacă vor fi găsiți vinovați, învinuiții riscă până la 6 ani de închisoare sau o amendă de 10 000 unități convențional.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!