/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ În așteptarea lui Moș Nicolae. În ajunul sărbătorii, copiii își lustruiesc încălțămintea pentru a primi cadouri

missing
18 decembrie 2018, ora 19:07

Cei doi frați au fost harnici astăzi. Ambii și-au curățat cu grijă cizmulițele. Cel mai mic dintre ei, Nicușor, are patru anișori, dar deja știe bine în ce constă tradiția de Sfântul Nicolae.

Curăț ciuboțelele ca să vină Moș Nicolae. –Da ce știi tu despre Moș Nicolae? –Știu că îmi aduce bomboane și bani. –Câți bani îți aduce de obicei? –Patru. Cumpăr bomboane ori mâncare. –Dar te împarți cu bomboanele? –Nu”, Nicușor, 4 ani.

Mezinul a fost ajutat de fratele său mai mare, Alexandru, care i-a arătat cum să-și șteargă corect încălțămintea. Acesta a povestit că, în fiecare an, pune la cale câte un plan diferit pentru a-l prinde pe moș la locul faptei, dar încă nu i-a reușit.

Eu le curăț ca Moș Nicolae să vină noaptea și să bage în ciuboțele bomboane, ciocolate și multe altele. El vine noaptea și vine pe furiș. Am încercat și să pun o cameră în ciuboțele. Nu a mers”, Alexandru, elev, 9 ani.

Frații spun că au fost cuminți în acest an și merită cele mai bune cadouri.

Ai fost cuminte sau mai obraznic anul acesta? –Cuminte. Mă spăl pe dinți, strâng jucăriile noaptea, dorm”, Nicușor, 4 ani.

Fiindcă sunt cuminte, îmi ajut părinții, am note bune la școală, îl ajut pe Nicu, mă joc cu el”, Alexandru, elev, 9 ani.

Iar pentru a convinge moșul că sunt băieți cumsecade, cei doi frați au învățat și urături.

„Vă urăm cum se cuvine ca în anul care vine flori de mac cu bobul des și pe creștet și pe șes. Anul Nou ce în ușă bate ne-a trimis cu sănătate. Să vă hăim cu plugușorul, să vă luăm cu binișorul, să sunăm din zurgălăi încă o dată măi flăcăi, măi! Mânați măi, hăi!”< Părinții băieților spun că sărbătoarea Sfântului Nicolae are o importanță deosebită în această casă, mezinul purtându-i și numele. „E născut în mai de Sfântul Nicolae din vară, și l-am numit Nicolae. Și străbunelul lui Nicușor e Nicolae. Ei se pregătesc singuri de Moș Nicolae pentru că știu că vine noaptea pe ascuns, să le aducă dulciuri și ciocolate și ce își mai doresc ei. De sine stătător și-au curățat încălțămintea. Se vede că-s dornici de cadouri”, Mariana Ganea, mama băiețeilor.

Potrivit legendei, într-o seară geroasă, Sfântul Nicolae a intrat pe hornul unei case sărace și a lăsat o pungă plina cu bani unui tată care își creștea în sărăcie trei fete. De atunci, în fiecare seară, pe 18 decembrie, Moșul umple cu daruri ghetele tuturor copiilor care au fost cuminți.

Reporter: Diana Popa
Imagine: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram