/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Medicii de la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău au efectuat o intervenție în premieră pentru un spital din Moldova

missing
19 decembrie 2018, ora 10:11

O echipă de medici de la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău a efectuat o intervenție în premieră pentru un spital din Moldova, la un pacient de 49 de ani, internat de urgență în urma rupturii de anevrism intracranian. 

Pacientul a fost internat în spital pe 12 decembrie, cu dureri puternice de cap, grețuri și vomă, după un efort fizic. Medicii au constatat că bărbatul a suferit un accident vascular cerebral cu diverse complicații.

Pentru a decide la ce tratament va fi supus pacientul, s-a creat un consilium medical și care a luat decizia de a recurge la Angiografie prin substracție digitală a arterelor cerebrale, cu embolizare (sigilare) prin “coiling” a anevrismului din bifurcația arterei cerebrale medii pe dreapta, informează serviciul de presă al Institutului de Medicină Urgentă.

„Intervenția endovasculară de embolizare urgentă de anevrism intracranian rupt, complicat cu hemoragie subarahnoidiană, a fost efectuată cu succes, în premieră pentru un spital public din Republica Moldova. În prezent, starea pacientului este stabilă, fără deficiențe neurologice”, se menționează într-un comunicat al spitalului.

Potrivit reprezentanților instituției medicale, administrația Institutului de Medicină Urgentă va extinde în anul 2019 numărul intervențiilor neuroendovasculare în tratamentul accidentelor vasculare cerebrale acute. Pentru realizarea acestora au fost planificați bani în bugetu pentru anul viitor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram