/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Proiect pilot în școlile și grădinițele de la Strășeni. Cine va asigura alimentația copiilor

19 decembrie 2018, ora 16:24

Proiectul de hotărîre propune pilotarea unui nou model de organizare a alimentaţiei copiilor şi elevilor în instituţiile de învăţământ general bazat pe externalizarea serviciilor sociale de alimentaţie. Acesta presupune transmiterea blocurilor alimentare, a cantinelor şi depozitelor pentru păstrarea produselor alimentare, în gestiunea operatorului economic, de la care se achizionează serviciul.

Potrivit ministerului, implementarea acestui model va optimiza cheltuielile de întreţinere prin comasarea blocurilor alimentare şi cantinelor instituţiilor de învăţământ la nivelul localităţii, va responsabiliza operatorul economic pentru reparaţia/renovarea curentă şi dotarea cu utilajul şi inventarul necesar a spaţiilor destinate păstrării produselor alimentare şi pregătirii bucatelor, pentru
calitatea produselor alimentare şi a procesului tehnologic de producere a bucatelor, va îmbunătăţi calitatea prestării serviciilor de către personalul angajat, salarizat şi instruit de către operatorul economic şi, respectiv, va scoate povara organizării alimentaţiei pe de umerii instituţiei.

Totodată, proiectul prevede că reparaţiile capitale ale sistemelor vitale ale blocurilor alimentare, cantinelor şi depozitelor
pentru păstrarea produselor alimentare, precum apeduct, conectare la reţeaua de gaze naturale, acoperiş, canalizare, se pune în sarcina administraţiei publice locale.

Implementarea proiectului-pilot în anul 2019 se va efectua în limita alocaţiilor prevăzute în bugetul public naţional pentru organizarea alimentaţiei copiilor şi elevilor din instituţiile de învăţământ general din raionul Străşeni, din resursele locale ale Consiliului raional Străşeni şi din resursele agentului economic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram