Președintele Partidului ȘOR și primarul de Orhei, Ilan Șor, a venit astăzi la sediul Autorității Naționale pentru Integritate (ANI), cel mai probabil, pentru a solicita sau a lua certificatul de integritate, act necesar pentru depunerea dosarului de participare la viitoarele alegeri parlamentare.

Șor a venit la ANI însoțit de bodyguarzi, lăsându-și parcate neregulamentar mașinile, pe bd. Moscova. Acesta nu a dorit să răspundă la întrebările reporterului TV8 și a urcat repede în automobil.

 

Certificatele de integritate conțin informații constatate despre averile nejustificate ale persoanelor care le solicită, conflicte de interese consumate constatate, restricțiile încălcate constatate, incompatibilitățile nesoluționate constatate, limitările încălcate constatate, interdicții de a ocupa o funcție publică și alte informații.

„Certificatele de integritate conțin informații despre actele de constatare rămase definitive ale ANI, în ultimii trei ani, în privința persoanelor solicitante”, a spus Victor Moloșag, purtător de cuvânt al ANI. Reprezentantul Autorității Naționale de Integritate precizează că informațiile menționate mai sus se regăsesc fie în actele deținute de ANI, fie în încheierile judecătorești definitive.

Potrivit lui Victor Moloșag, cererea de eliberare a certificatului de integritate poate fi depusă și de o persoană împuternicită, iar la eliberarea certificatului, solicitantul trebuie să se prezinte personal.

Potrivit ANI, în perioada 10-15 decembrie 2018, s-au perfectat 350 certificate de integritate.

Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare, în luna iunie a anului trecut, pentru spălare de bani și înșelăciune prin abuz de încredere. Tot atunci, el a fost eliberat din arest la domiciliu și se află sub control judiciar până la pronunțarea sentinței definitive.

În ultimul an, ședințele de judecată în dosarul său sunt amânate din diverse motive. Ultima ședință de judecată, planificată la Curtea de Apel Cahul zilele trecute, a fost, de asemenea, amânată. Potrivit ofițerului de presă al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu, instanța a dispus amânarea ședinței pentru că nu a fost primit nici un răspuns din partea Centrului Național de Expertiză Judiciară în privința expertizei economico-financiare dispuse anterior pe caz.

Următoarea ședință pe dosarul lui Ilan Șor este planificată la finele lunii ianuarie 2019.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!