/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

FISC anunță modificarea condițiilor de efectuare a controalelor fiscale. Cine nu va mai fi scutit de acestea

22 decembrie 2018, ora 12:38

Contribuabilii care începând cu 1 ianuarie 2019 vor comite repetat, în decursul a șase luni consecutive, încălcări ce țin de neutilizarea mașinii de casă și control și neeliberarea bonului fiscal și al biletelor de călătorie nu vor mai fi scutiți de controale, potrivit noilor modificări operate în Legea cu privire la declararea voluntară și stimularea fiscală.

Scutirea de controale fiscale nu se va aplica nici în cazul în care se va constata, prin decizie definitivă a instanței judecătorești evaziune, fiscală prin denaturarea veniturilor și a cheltuielilor. Și anume dacă suma cumulativă a impozitului și a altor taxe depășește 100 de salarii medii lunare pe economie prognozate, stabilite prin hotărârea de Guvern în vigoare la momentul săvârșirii faptei. De exemplu pentru anul curent – 61 5000 de lei (100×6150 de lei).

De asemenea, dacă depășește: 150 de salarii medii lunare pe economie prognozate, stabilite prin hotărârea de Guvern în vigoare la momentul săvârșirii faptei (pentru anul 2018 – 922500 de lei); 250 de salarii medii lunare pe economie prognozate, stabilite prin hotărârea de Guvern în vigoare la momentul săvârșirii faptei (pentru anul 2018 – 1537500 de lei) şi 350 de salarii medii lunare pe economie prognozate, stabilite prin hotărârea de Guvern în vigoare la momentul săvârșirii faptei (pentru anul 2018 – 2152500 de lei).

Totodată, au fost efectuate modificări la Codul Fiscal, care au întrat în vigoare din 12 decembrie 2018. Conform acestora, contribuabilul care repetat, în decurs de șase luni consecutive, nu va utiliza mașina de casă și control și nu va elibera bonul fiscal și  bilete de călătorie, acesta nu va putea beneficia de o reducere de 50 % la amenzile aplicate, scrie IPN.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram