Fostul lider separatist de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a fost condamnat la 16 ani de închisoare. Sentința a fost pronunțată de așa-zisa Curte supremă de justiție din regiunea transnistreană. Evghenii Șevciuk a primit și o amendă de 600 de milioane de ruble transnistrene, echivalentul a circa 36 de milioane de dolari.

Potrivit presei transnistrene, Evgheni Șevciuk a fost condamnat pentru luare de mită în proporții deosebit de mari și depășirea atribuțiilor de serviciu. De asemenea, fostul lider separatist a fost privat de toate „premiile de stat” și i-a fost interzisă și deținerea unei funcții publice timp de cinci ani după eliberare.

Potrivit anchetatorilor, în 2015, Șevciuk și foști membri ai așa zisului guvern ar fi luat decizii contradictorii privind reținerea ilegală a circa 30% din fondurile salariale și cele de pensii. Fostul lider are la dispoziție o săptămână să atace hotărârea în instanța superioară de judecată.
Pe pagina sa de Facebook, Evgheni Șevciuk a numit condamnarea drept un fake pentru că „ nu există motive legale reale”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!