Aureliu Cincilei revine la Banca Națională a Moldovei (BNM) în funcția de viceguvernator din postul de președinte al Comitetului de conducere al BC „Moldindconbank” S.A., unde a fost delegat pentru ultimii doi ani.

Potrivit BNM, decizia a fost luată urmare a necesității acoperirii tuturor priorităților stabilite în noul Plan Strategic al Băncii Naționale, făcut public la sfârșitul lunii trecute, și care necesită componența deplină a Comitetului executiv al BNM.

Aureliu Cincilei a fost suspendat din funcția de viceguvernator al BNM și desemnat ca președinte al Comitetului de conducere al BC „Moldindconbank” S.A pe 20 octombrie 2016, după ce la această bancă s-au constatat activități concertate a unui grup de persoane ce deținea o cotă de 63,89% din capitalul social al băncii, fără permisiunea BNM.

Funcția de administrator temporat la BC „Moldindconbank” S.A.  va fi exercitată de actualul prim-vicepreședinte al acesteia, Victor Cibotaru.  În același timp, Consiliul băncii va fi condus în continuare de Giedrius Steponkus, cetățean al Lituaniei, fost membru al Consiliului de supraveghere și vicepreședinte al Bursei de Valori din Vilnius, membru al grupului Banking Stakeholder Group (European Banking Authority).

Regimul de intervenție timpurie, introdus de BNM la 20 octombrie 2016 continuă. BC „Moldindconbank” S.A. va continua să activeze în regim normal și să presteze toate serviciile, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontări.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!