/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Președintele Comitetului de conducere al unei bănci comerciale revine la BNM în funcția de viceguvernator

missing
22 decembrie 2018, ora 10:40

Aureliu Cincilei revine la Banca Națională a Moldovei (BNM) în funcția de viceguvernator din postul de președinte al Comitetului de conducere al BC „Moldindconbank” S.A., unde a fost delegat pentru ultimii doi ani.

Potrivit BNM, decizia a fost luată urmare a necesității acoperirii tuturor priorităților stabilite în noul Plan Strategic al Băncii Naționale, făcut public la sfârșitul lunii trecute, și care necesită componența deplină a Comitetului executiv al BNM.

Aureliu Cincilei a fost suspendat din funcția de viceguvernator al BNM și desemnat ca președinte al Comitetului de conducere al BC „Moldindconbank” S.A pe 20 octombrie 2016, după ce la această bancă s-au constatat activități concertate a unui grup de persoane ce deținea o cotă de 63,89% din capitalul social al băncii, fără permisiunea BNM.

Funcția de administrator temporat la BC „Moldindconbank” S.A.  va fi exercitată de actualul prim-vicepreședinte al acesteia, Victor Cibotaru.  În același timp, Consiliul băncii va fi condus în continuare de Giedrius Steponkus, cetățean al Lituaniei, fost membru al Consiliului de supraveghere și vicepreședinte al Bursei de Valori din Vilnius, membru al grupului Banking Stakeholder Group (European Banking Authority).

Regimul de intervenție timpurie, introdus de BNM la 20 octombrie 2016 continuă. BC „Moldindconbank” S.A. va continua să activeze în regim normal și să presteze toate serviciile, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram