Moș Crăciun și-a părăsit orașul natal Rovaniemi din Laponia și a pornit în călătoria tradițională din noaptea Ajunului de Crăciun. Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD) a anunţat că va monitoriza şi în acest an călătoria pe care Moş Crăciun o va face în jurul lumii. Este o tradiţie care datează din anul 1955 şi poate fi urmărită online pe noradsanta.org.

NORAD va continua tradiţia sa de 63 de ani de monitorizare a călătoriei lui Moş Crăciun pe data de 24 decembrie. Personalul militar care se ocupă de NORAD Track Santa este susţinut de aproximativ 1.500 de voluntari care fac programul posibil în fiecare an“, se arată pe contul de Twitter al NORAD, citat de adevărul.ro.

Chiar dacă Statele Unite ale Americii se află, de sâmbătă dimineaţă, într-o perioadă de „shutdown“, blocare parţială a administraţiilor federale, după eşecul tentativelor de compromis între Congres şi Casa Albă, monitorizarea lui Moș Crăciun nu va fi afectată.

NORAD se ocupă în mod normal cu monitorizarea traficului aerospaţial pentru a descoperi eventuale pericole pentru omenire. Dar, de Crăciun, în fiecare an, se concentrează pe urmărirea lui Moș Crăciun, care reprezintă un simbol al păcii și al bunătății.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!