/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 653: Lupte grele, recoltă record și anunțul lui Putin! Alertă: Sprijinul pentru Kiev a scăzut cu 90%

/VIDEO/ Chișinăul de Crăciun. În timp ce copiii au venit să-i ceară socoteală Moșului, adulții s-au relaxat cu un pahar de izvar în mână

25 decembrie 2018, ora 16:59

„-Ce fapte bune ați făcut în acest an? – Am ajutat-o pe mama, pe tata și pe bunei. Dacă nu scriem scrisori, atunci Moșul nu știe ce au dorit copiii de sărbători”.

„Ceva simbolic, o cărțulie sau un joc”.

„Eu am ajutat, am făcut curățenie. Mașinuță iaca nu vreau, că am acasă o grămadă. Dar Lego, eu aș vrea Lego…”

„Este un Moș bun la inimă și dăruiește la copiii tot ce este mai bun. În general eu i-aș cere Moșului măcar o carte.”

Unii se tem, unii se tem și apoi vin iarăși. Aici un action! Dar e foarte interesant. La fiecare doresc un an bun, fericire, bucurie!”, Moș Crăciun.

Iar la patinoar s-au format cozi lungi. Ajunși pe gheață, copiii nu s-au dat bătuți chiar dacă au căzut de mai multe ori.

–Cum îți pare? –Foarte greu!

–Cum vă pare? –Foarte bine. –Dar nu e greu? –Nu.

Și izvarul a fost la mare căutare de adulți.

Izvar foarte bun, din vin de casă, care este foarte întrebat la noi. Afară e frig. Asta e băutură tradițională la moldoveni în primul rând”, Maria, vânzătoare.

„Azi sărbătorim, am adus copiii să patineze. 00:41-00:46 Foarte fericiți, bucuroși, acum și mai fericiți că se cătăie”.

„Eu sunt din România și sărbătorim Crăciunul românesc. 00:14-00:17 Uite jocuri pentru copii, am mâncat și câte o plăcintă caldă”.

Spiritul sărbătorii a fost simțit și pe străzile Capitalei. Moș Crăciun s-a plimbat cu o mașină retro, claxonând trecătorii.

Moș Crăciun a zis că ne întâlnim la Râșcani. Împreună vom felicita orașul cu ocazia sărbătorii de Crăciun!”, Moș Crăciun.

Șoferii spun că, prin magie, și traficul a fost mai liber decât în zilele obișnuite.

„Foarte bine, nu este aglomerat. Ieri era mai aglomerat, cu mult.

„Să comparăm cu ziua de ieri, a oua jumătate a zilei, astăzi e plăcut. Ieri era strașnic”.

Conform calendarului gregorian, creștinii din toată lumea sărbătoresc Crăciunul astăzi, de 25 decembrie. De mâine, minivacanța bugetarilor se încheie și toți vor reveni la muncă.

Reporter: Diana Popa
Imagine: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram