Partidul Democrat a făcut publică lista candidaților pentru alegerile parlamentare din februarie 2019. Analizând-o observăm că Marian Lupu, care este vicepreședinte PDM și actual deputat, lipsește din listă. În schimb, în listă o găsim pe Otilia Drăguțanu, soția fostului guvernator BNM Dorin Drăguțanu, care și-a dat demisia în urma scandalului finaciar-economic și politic din 2014-2015 legat de miliardul de dolari dispărut din cele trei bănci din Moldova.

Un alt nume lipsă din lista PDM este și a deputatului Constantin Țuțu. Se presupune că acesta va candida pe una din circumscripțiile din Chișinău, Țuțu fiind foarte activ în suburbiile Chișinăului, Trușeni, Durlești etc.

Surpriză o reprezintă și ministra Sănătății Silvia Radu, care anterior a declarat că nu va candida la alegeri parlamentare.

Captură video: Privesc.eu

În listă se mai regăsesc și nume noi, necunoscute, cum este pensionara Nina Țurcanu, Rogati Serafim, Cucu Ghenadie, Pugacescu Alina, Lazăr Tatiana, Ursachi Vasile, Ianeţ Pavel, Melnic Aurelia etc.

Potrivit unui comunicat al PDM, lista a fost întocmită cu respectarea cotei minime de reprezentare de 40 % pentru ambele sexe: 45 % sau 24 femei şi 55 % sau 29 bărbaţi.

Lista integrală a PDM o găsiți mai jos:

/DOC/ Lista celor 53 de candidați ai Partidului Democrat, pentru alegerile parlamentare. Plahotniuc, în capul listei

Astăzi este prima zi în care viitorii candidați la alegerile parlamentare din februarie pot să solicite înregistrarea în cursa electorală. În primele două zile, dosarele vor fi recepționate în două etape. Mai întâi, persoana împuternicită din partea partidului sau a blocului electoral va merge la sediul CEC pentru a depune dosarul, iar ulterior, la Palatul Republicii se va prezenta fiecare candidat în parte, fie că va participa pe lista partidului, fie că concura pe o circumscripție uninominală. Angajații CEC vor primi solicitările viitorilor candidați între ora 10 și 16.

Ulterior, începând cu data de 28 decembrie, dosarele celor care intenționează să participe la alegeri vor fi recepționate la sediul CEC. Recepționarea dosarelor se va încheia pe 24 ianuarie 2019.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!