Trei bărbați aflați în stare de ebrietate au fost reținuți de către inspectorii de patrulare, după ce șoferul mașinii conducea automobilul haotic. Incidentul a avut loc la data de 25 spre 26 decembrie, în jurul orei 01:00 în satul Mihailovca, raionul Cimișlia.

După staționarea automobilului, polițiștii au solicitat de la șoferul de 26 de ani, originar din raionul Căușeni actele necesare, acesta însă a spus că nu are asupra sa acte și nici nu este posesor de permis de conducere.

Ulterior, s-a dovedit că numerele de înmatriculare a automobilul sunt false. Astfel, la solicitarea polițiștilor de a fi supus testului de alcoolemie acesta a refuzat.

În timpul discuției bărbații au avut intenția de a fugi de la fața locului și au devenit agresivi împotriva oamenilor legii. Ulterior, după câteva avertizări ale polițiștilor că vor folosi mijloace speciale, au fost nevoiți să folosească arma din dotare, efectuând două împușcături în plan vertical. În urma împușcăturilor careva persoane n-au fost rănite. Unul dintre inspectori însă s-a ales cu câteva leziuni corporale și deteriorarea uniformei de serviciu.

Șoferul este documentat penal pentru refuzul de la testul de alcoolemie și pentru faptul că nu deţine permis de conducere, ce prevede amendă în mărime de la 52.500 la 57.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore sau cu închisoare de până la un an.

Totodată, conducătorul auto și pasagerii sunt documentați pentru nesubordonarea și opunerea de rezistenţă angajatului poliției, ce se sancţionează cu amendă de la 2.500 la 5.000 lei sau cu arest contravenţional de până la 15 zile.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!