/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Revenirea locatarilor în apartamentele afectate, de pe bd. Moscovei, se poate amâna până în ianuarie

missing
26 decembrie 2018, ora 19:13

Cu excepția a zece apartamente, majoritatea locuitorilor de pe bulevardul Moscovei au revenit în locuințele sale, acum două săptămâni. Proprietarul uneia dintre acestea a refuzat să vorbească la cameră, însă într-o convorbire privată a recunoscut că a decis să nu facă reparație, ci să se mute. Unii locatari ne-au povestit că singuri au reparat apartamentele sale.

Curentul electric a apărut undeva pe 7 decembrie, deja a fost apă. Căldura au dat-o puțin mai devreme decât lumina. –Dar vă place cum v-au făcut? Foarte bine au făcut, foarte bine. –Iar apartamentele de sus, nu știți când vor fi finisate? Cele de sus, au zis, că undeva până în martie le vor face. Deja vor fi restaurate normal, integral. Înainte spuneau că varianta albă, acum deja la cheie”.

„Fac curat, spăl, ajut muncitorii. Nu, eu nu fac parte din victime, deoarece doi pereți mă separă de doamna decedată, dar așa a decis sindicatul, primăria. Au făcut lumina, totul e minunat, mulțumim frumos”.

Acum, lucrările de restaurare continuă doar la etajul 16, unde a avut loc explozia. Primarul interimar a declarat ca, potrivit planului inițial, reparația ar urma să se încheie până pe 29 decembrie, însă muncitorii au alte estimări.

Termenul era până pe 29 decembrie. Eu astăzi voi verifica dacă au fost finalizate, dar eu sunt mai mult ca sigur că lucrările vor fi făcute în termen. Dar iarăși, erau lucrări din partea noastră ca să le oferim cheile să intre, dar mai departe era partea oamenilor ca să-și mobileze apartamentele. Deci eu sunt sceptic că oamenii vor intra cu mobilă până la sărbători”, Ruslan Codreanu, primar general interimar mun. Chișinău.

„Planificăm pe parcursul lunii ianuarie, dacă nimic nu ne va reține. Pereții au fost tencuiți, îi vom îndrepta, vopsi și tavanul, vom încleia tapete, reconstrui balconul”.

Tragedia a avut loc în noaptea dintre 6 și 7 octombrie. Cinci persoane au decedat, inclusiv și un copil. Explozia s-a produs din cauza unei scurgeri de gaze de la aragaz. Cauza penală a fost încetată deoarece proprietara apartamentului unde a avut loc explozia a decedat.

Reporter: Victoria Țariova
Imagine: Mark Diaconu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram